Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΚΚΕ τρέλανε μας όλους!!!

Δυο κατάπτυστες δηλώσεις του ΚΚΕ και της Κανέλλη (ουσιαστικής εκπροσώπου τύπου του κόμματος) για δύο διαφορετικά θέματα της επικαιρότητας φανερώνουν δυστυχώς για άλλη μια φορά την αντιδραστικότητα του κόμματος αυτού σε οποιοδήποτε κίνημα (αυθόρμητο ή οργανωμένο) βρίσκεται εκτός ελέγχου ή άμεσης επιρροής του.

Το πρώτο είναι στην ουσία ένα σύντομο, μα αποκαλυπτικό σχόλιο της Κανέλλη για το κίνημα των διοδίων στο δελτίο του Χατζηνικολάου στο οποίο παρίσταται συχνά πυκνά μιλώντας ακατάπαυστα επί παντώς επιστητού, με το οποίο προσπαθεί να υποβιβάσει το κίνημα σε «ανοργάνωτες ιντερνετικές πρωτοβουλίες» (δες στο 2:33 του video ή στη σύντομη έκδοση από το Jungle Report):


Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως στις επιτροπές αγώνα συμμετέχουν και πολλά μέλη του ΚΚΕ, καθώς κι ότι εκείνη την Κυριακή (νομίζω) το ΠΑΜΕ προέβει σε άνοιγμα πολλών διοδίων ανά την Ελλάδα μεταξύ των οποίων και η πανάκριβης διέλευσης γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου!!! (και μπράβο τους)


Σήμερα είχαμε και μια ανακοίνωση-καταδίκη του γραφείου τύπου του κόμματος για τη στέγαση των 250 μεταναστών απεργών πείνας στη Νομική Αθήνας, την ημέρα της έναρξης της απεργίας τους κι αφού έχουν δεχτεί κι αυτοί και οι αλληλέγγυοί τους τις τελευταίες μέρες πλήθος κατακραυγής και ρατσιστικών σχολίων απ' όλο σχεδόν το πολιτικό, δημοσιογραφικό, πανεπιστημιακό φάσμα της δεξιάς συμμαχίας και των συνοδοιπόρων της:

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την παρουσία μεταναστών στην Νομική Σχολή 

Αυτοί που οδήγησαν τους μετανάστες στο υπό ανακαίνιση παλιό κτήριο της Νομικής, με αυτή την ενέργεια δεν υπηρετούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών - προσφύγων, αλλά τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται.
Ταυτόχρονα προσφέρουν υπηρεσίες στις δυνάμεις που επιθυμούν και επεξεργάζονται την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Συμβάλλουν στον παραπέρα εκφυλισμό των φοιτητικών συλλόγων εφόσον καλύπτουν τις επιλογές και τις ενέργειές τους με δήθεν συλλογικές διεργασίες και αποφάσεις.
Η απόφαση της πρυτανείας, να παύσει τη λειτουργία όλων των τμημάτων της Νομικής, δεν συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος, στοχοποιεί τα θύματα που είναι οι μετανάστες, ειδικά με το να εγκαλεί την κυβέρνηση μόνο για το θέμα περιφρούρησης του κτηρίου.
Οι μετανάστες - πρόσφυγες που βρίσκονται στο κτήριο της Νομικής και συνολικά στην Ελλάδα κάτω από άθλιες συνθήκες είναι σε τραγικό αδιέξοδο. Είναι θύματα στυγνής εκμετάλλευσης και όμηροι ενός απάνθρωπου νομικού καθεστώτος που έχουν διαμορφώσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις. Οι περισσότεροι είναι άνεργοι ή εργάτες γης, μαύρης εργασίας που δεν μπορούν να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους. Άλλοι, θύματα πολέμου και διώξεων δικαιούνται άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν.
Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και πρέπει να δώσει λύση αρχίζοντας από την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων τους.
Το ΚΚΕ καλεί τις φοιτήτριες και τους φοιτητές με συλλογικές διαδικασίες να διεκδικήσουν την άμεση επίλυση του προβλήματος, να απορρίψουν την κατάσταση εκφυλισμού των συλλόγων τους, να προστατεύσουν το πανεπιστημιακό άσυλο από την υπονόμευση και την κατάργηση του.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τα κηρύγματα μίσους των δυνάμεων που συγκαλύπτουν τις αιτίες της μετανάστευσης, τις ευθύνες και τις επιδιώξεις της ΕΕ. Αυτοί, εκτός άλλων, εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα όσων τους εκμεταλλεύονται και επιθυμούν να είναι όμηροι σε καθεστώς παρανομίας και διώξεων.
Από ΚΚΕ


Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση οι μετανάστες αντιμετωπίζονται ως άβουλα όντα, παιχνίδια στα χέρια αυτών που οργανώσαν τη φιλοξενία τους στη Νομική κι όχι σαν απελπισμένοι μεν, αλλά αποφασισμένοι και με πλήρη συνείδηση των πράξεών τους πολιτικοί ακτιβιστές, όπως πραγματικά είναι. Προφανώς στο μυαλό αυτών που συνέταξαν αυτή τη δήλωση κι αυτών που την υιοθετούν, οι μετανάστες δεν έχουν ώριμη πολιτική κρίση ή δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια που ζουν εδώ και χρειάζονται κάποιον να τους καθοδηγήσει. Όταν λοιπόν αυτός ο καθοδηγητής δεν είναι το ΚΚΕ, προβάλλεται ο μπαμπούλας της πολιτικής εκμετάλλευσης από τρίτους (αριστερούς και δεξιούς) και της κρατικής ή παρακρατικής καταστολής, λες κι όλα αυτά δεν είναι η καθημερινότητα των μεταναστών κι ένας από τους λόγους ακριβώς που θελήσαν μ' αυτό τον τρόπο να εκφράσουν ευθέως την αντίδρασή τους για την εκμετάλλευση που βιώνουν κι όχι μέσω τρίτων.
Επίσης αναφέρονται τα παρωχημένα επιχειρήματα του "εκφυλισμού των φοιτητικών συλλόγων με δήθεν συλλογικές διεργασίες και αποφάσεις" και  της "προσφοράς υπηρεσίων στις δυνάμεις που επιθυμούν και επεξεργάζονται την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου", ενώ στο τέλος με μια φράση που αποπνέει τραμπουκισμό και άρωμα παρακρατικό "καλεί τις φοιτήτριες και τους φοιτητές με συλλογικές διαδικασίες να διεκδικήσουν την άμεση επίλυση του προβλήματος, να απορρίψουν την κατάσταση εκφυλισμού των συλλόγων τους, να προστατεύσουν το πανεπιστημιακό άσυλο από την υπονόμευση και την κατάργηση του". 
Κοινώς να πετάξουν έξω με τις κλωτσιές τους απεργούς και τους αλληλέγγυούς τους.

Για άλλη μια φορά κάποια περιστατικά φανερώνουν μια βαθύτερη αντιδραστική τάση της ηγεσίας του ΚΚΕ και γενικότερα του τρόπου λειτουργίας του κόμματος και μας θυμίζουν την κατάπτυστη στάση του το Δεκέμβρη του 2008.

3 σχόλια:

  1. Δυστυχώς το ΚΚΕ ονομάζει κίνημα μόνο τον εαυτό του.
    Με τέτοια ομφαλοσκοπική ανάλυση των γεγονότων καταλήγει πάντα να βρίσκεται αντιμέτωπο με το πραγματικό κίνημα.
    Στο Πολυτεχνείο το 73, στις καταλήψεις το 79 στα γεγονότα του 90-91 και στα γεγονότα του 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.megatv.com/koinoniaoramega/default.asp?catid=20695&subid=2&pubid=22795758

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκ των υστέρων προφήτης κι ο Αλαβάνος δήλωσε:
    "Δεν αποτελεί μία από τις πιο εύστοχες επιλογές η εγκατάσταση μεταναστών απεργών πείνας στο κτήριο της Νομικής Σχολής", κάνοντας παράλληλα και μια αστεία πρόταση στους απεργούς πείνας "να κατευθυνθούν προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διαμαρτυρηθούν για τον "αποκλεισμό" των συνόρων της Ελλάδας" τη στιγμή που αφενός οι ίδιοι έχουν επιλέξει την απεργία πείνας ως ύστατο πολιτικό εργαλείο διαμαρτυρίας κι αφετέρου απευθύνονται πρωταρχικά στην ελληνική κυβέρνηση και κοινωνία κι όχι στην ΕΕ. Σύσσωμη η 'επίσημη' αριστερά ξεβρακώθηκε σ' ένα τόσο σημαντικό θέμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή