Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Ρατσιστικό πογκρόμ στην Ερμού!!

Ρατσιστικό πογκρόμ δέχτηκαν Αφρικανοί πλανόδιοι μικροπωλητές από 'αγανακτισμένους Έλληνες πολίτες' το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας, στην Ερμού!!
Η ομάδα αυτή με την επωνυμία 'Παρεμπόριο Stop!' κι επικεφαλής γνωστά μπουμπούκια του ακροδεξιού χώρου είχε καλέσει τον κόσμο γι' αυτό τον 'ακτιβισμό', όπως τον αποκαλούσε, και μάλιστα κινηματογραφούσε τα κατορθώματά της, όπως βλέπετε παρακάτω.





Βέβαια κανείς άλλος, εκτός των ίδιων, δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους  και όπως φαίνεται στο video ο κόσμος αντέδρασε στα γελοία επιχειρήματά τους, αλλά και στις φασιστικές μεθόδους τους.
Οι θρασύδειλοι αυτοί τύποι την άλλη μέρα έβγαλαν και ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι τους επιτέθηκαν οι μικροπωλητές (sic), ενώ έχουν κάνει και μήνυση στον Κακλαμάνη και την ΕΛΑΣ, γιατί δεν 'προστατεύει' τα μαγαζιά τους απ' τους 'μαφιόζους μαύρους λαθροπωλητές'!!!

Δυστυχώς βλέπουμε ότι πληθαίνουν τέτοιες 'δράσεις' τον τελευταίο καιρό σε πολλές μεγάλες πόλεις και μάλιστα εμφανίζονται ακροδεξιές ομάδες με το μανδύα 'επιτροπών κατοίκων' και 'κινήσεων πολιτών', ωστόσο ο κόσμος δεν τσιμπάει.
Παρόλα αυτά οι καιροί είναι πονηροί, κρίση στην αγορά υπάρχει μεγάλη, ειδικά για τους μικρομεσαίους μαγαζάτορες τα πράγματα είναι απελπιστικά και είναι πολλοί που προσπαθούν να ξεσηκώσουν τους εμπόρους εναντίων των αλλοδαπών πλανόδιων μικροπωλητών ή ακόμα και των Κινέζικων εμπορικών που είναι καθόλα νόμιμα, όπως δυστυχώς παρατηρούμε ακόμα και σε μικρά μέρη όπως η Φωκίδα. Ερέθισμα και πληροφορίες από το jungle-report

Εμπόροι γρηγορείτε, άλλος σας τρώει το ψωμί, όχι ο φουκαράς Αφρικανός, ούτε ο μικρομεσαίος Κινέζος που είναι σαν και 'σας (και χειρότερα ίσως).
Ο ρατσισμός δεν ήταν, δεν είναι, ούτε θα γίνει ποτέ η λύση!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου