Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Οι συνεχείς επιθέσεις στους ιρανούς απεργούς πείνας και η στάση του ελληνικού κράτους και του φασιστικού παρακράτους

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η Ιρανή πολιτική πρόσφυγας Μαντάνα, που έχει ράψει το στόμα της κάνοντας απεργία πείνας ζητώντας πολιτικό άσυλο μαζί με άλλους συμπατριώτες της που έχουν εγκατασταθεί στα Προπύλαια, απ’ όπου διεξάγουν τον αγώνα τους, έφυγε από τα προπύλαια με τον άντρα της προκειμένου να πάνε στο σπίτι τους στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, να αλλάξουν ρούχα και να επιστρέψουν. Όταν κατέβηκαν από το σπίτι τους, ένας άντρας που είχε φτάσει με μηχανή, καταφέρθηκε εναντίον της και άρχισε να τη χτυπά!!! Παρόλα τα χτυπήματα η Μαντάνα κατάφερε να ξεφύγει και να φτάσει μαζί με το σύζυγο της ξανά στα προπύλαια. Εκεί ειδοποιήθηκε αμέσως το ασθενοφόρο. Απέναντι από τα Προπύλαια βρίσκονταν ένα περιπολικό το οποίο ακολούθησε τη Μαντάνα με το σύζυγό της λίγο έξω από το σπίτι τους, οι αστυνομικοί είδαν το περιστατικό αλλά δεν έκαναν το παραμικρό ώστε να συλλάβουν τον άντρα που χτυπούσε γροθιές την νεαρή κοπέλα! Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται σοβαρά γιατί στην υπόθεση αυτή των Ιρανών πολιτικών προσφύγων έχουν δραστηριοποιηθεί πράκτορες του δικτατορικού καθεστώτος του Ιράν, ασφαλίτες καθώς και φασίστες που καθοδηγούνται από τον Κώστα Πλεύρη. Η αλληλεγγύη μας πρέπει να εκφραστεί πιο δραστήρια και με κάθε μέσο. 



Η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης επίθεσης στους απεργούς πείνας από υπάλληλους της δημοτικής αστυνομίας.

Οι σχέσεις του ελληνικού φασιστικού παρακράτους με τη ιρανική ισλαμοφασιστική κυβέρνηση

Φωτογραφία από το δείπνο που παρατέθηκε στην πρεσβεία του Ιράν στις 3 Σεπτεμβρίου 2010 μετά από αντισημιτική εκδήλωση. Μαζί με τον Κ. Πλεύρη ιδεολογικό γκουρού της ελληνικής ακροδεξιάς, πρώην γραμματέα του χουντικού ΓΓ Τύπου Γεωργαλά, πρώην καθηγητή της Σχολής Ευελπίδων, και πρώην αρχηγό της τρομοκρατικής συμμορίας “4η Αυγούστου”, στο τραπέζι του Ιρανού πρέσβη διακρίνεται και ο Ζαφειρόπουλος, ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και νυν εκδότης ακροδεξιάς φυλλάδας.  Να σημειώσουμε ότι οι ισλαμοφάγοι έλληνες ακροδεξιοί ήταν προσκεκλημένοι ομιλητές της πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Η στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στους απεργούς πείνας και γενικότερα απέναντι στους Ιρανούς πολιτικούς πρόσφυγες

Μία ημέρα πριν την απεργία πείνας των Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων στα Προπύλαια:

 Στο τέλος της διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα στις 14/10/2010 ο Qasem Rezaei, υπαρχηγός της αστυνομίας του Ιράν, συναντήθηκε με τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας Λευτέρη Οικονόμου.
Όχι τυχαία, το πρώτο επίσημο θέμα της συζήτησης ήταν η 'παράνομη μετανάστευση', δηλαδή η μη αναγνώριση των ιρανών πολιτικών προσφύγων στην Ελλάδα ως τέτοιων.

Λίγες μέρες πριν απ' αυτή τη συνάντηση:
22/09/2010: Ο Παπανδρέου σφίγγει το χέρι του δήμιου Αχμαντινεντζάντ και σπάει την πολιτική απομόνωση του ιρανικού φασιστικού καθεστώτος, μετά τις μαζικές σφαγές και τα εντεινόμενα βασανιστήρια του τελευταίου για την καταστολή της παλλαικής ηρωικής εξέγερσης του ιρανικού λαού το 2009-2010.

Στις 18/10/2010 το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών στέλνει το παρακάτω έγγραφο σχετικά με περίεργο απειλητικό τηλεφώνημα στο ελληνικό προξενείο του Λος Άντζελες στις 13/10/2010 , δηλαδή μια μέρα πριν ξεκινήσουν οι ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες την απεργία πείνας:



Ανακοίνωση της ιρανικής εκστρατείας στην Αθήνα σχετικά με όλα τα παραπάνω θέματα:




Πληροφορίες από:
Iranian Political Asylum Seeker's Campaign in Athens
TVXS
Πολιτικό Καφενείο 1, 2, 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου