Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ο εκλογικός καιροσκοπισμός του ΣΥΝ και της Δ.Α. στη Φωκίδα

Διαβάζουμε έκπληκτοι στην ανακοίνωση της 11/10 του ΣΥΝ Φωκίδας:
"Ο ΣΥΝ στον α΄ γύρο των δημοτικών εκλογών συμμετείχε ενεργά και υποστήριξε στο Δήμο Δελφών το ριζοσπαστικό σχήμα ελπίδας ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ με τον Ηλία Καλύβα επικεφαλής, κίνηση που κέρδισε την εμπιστοσύνη σημαντικής μερίδας των πολιτών και βάζει υποθήκη για το μέλλον ενώ στο Δήμο Δωρίδας μέλη μας συμμετείχαν στον ανεξάρτητο συνδυασμό ΔΩΡΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με επικεφαλής τον Γ. Καπεντζώνη που εκλέχτηκε από τον α’ γύρο"
Κι αναρωτιώμαστε:
Τώρα θυμήθηκε η Ν.Ε. Φωκίδας ΣΥΝ να βγάλει ανακοίνωση στήριξης των 'Πολιτών στο Προσκήνιο' και του δήθεν ανεξάρτητου Καπετζώνη; Τέσσερις μέρες μετά τις εκλογές;
Πρόκειται για καραμπινάτο καιροσκοπισμό:
Περιμένανε να δουν πρώτα τ' αποτελέσματα κι αφού βγήκαν θετικά γι' αυτούς, έσπευσαν να καρπωθούν μερίδιο της νίκης!!!
Ειδάλλως μπορούμε να υποθέσουμε θα εξακολουθούσαν να παρουσιάζουν την ενεργή στήριξή τους σ' αυτά τα ψηφοδέλτια ως προσωπική επιλογή του κάθε μέλους.
Είναι αυτή καθαρή πολιτική στάση αριστερού υποτίθεται κόμματος;
Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της στάσης είναι ότι στην επίσημη σελίδα της Ν.Ε. ΣΥΝ δεν υπήρχε η παραμικρή παρουσίαση θέματος σχετικά με τα δύο δημοτικά ψηφοδέλτια μέχρι την ανακοίνωση αυτή!!! (Δείτε εδώ)

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται:
"Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί σαφή καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και του δικομματισμού. Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο που οδηγεί την χώρα και τους εργαζόμενους στην χρεοκοπία. Ωστόσο, η κυβέρνηση, παρά τη σαφή εκλογική αποδοκιμασία της, δηλώνει ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, με σκληρότερα μέτρα, προχωρώντας σε νέες περικοπές κάθε τύπου, επιδεικνύοντας εντονότερο αυταρχισμό και κοινωνική αναλγησία"
Και πως συνάδει η αντίθεσή τους με την κυβερνητική πολιτική κι η καταδίκη του δικομματισμού με τη στήριξη ενός πρασινομπλέ συνδιασμού με ολίγο ροζ πασπάλισμα, όπως του Καπετζώνη;
Μήπως προσπαθούν κι αυτοί να μας τον παρουσιάσουν σαν ανεξάρτητο;
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης και το παρακάτω:
"Για εμάς, ο πρώτος γύρος των εκλογών είναι η αρχή ενός καινούργιου κύκλου. Θα εργαστούμε  για την ενιαία δράση της Αριστεράς  και θα εντείνουμε την προσπάθεια της συνάντησης της ανανεωτικής-ριζοσπαστικής αριστεράς με τις δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο και την ριζοσπαστική οικολογία που αντιτίθενται στο μνημόνιο, ιδιαίτερα στο επίπεδο των κοινωνικών αγώνων." 
Φυσικά αφήνει πολλές υποσχέσεις στο ΠΑΣΟΚ και δέχεται πολλές ερμηνείες, ακόμα και για έμμεση στήριξη των πράσινων συνδιασμών Καραχάλιου-Περγαντά στο 2ο πίτα-γύρο.

Τέτοια στήριξη βέβαια δεν φοβάται να δώσει η γνωστή ομάδα της ανανεωτικής, καιροσκοπικής αριστεράς, με το καινούργιο προσωνύμιο (Δημοκρατική Αριστερά), σε λιτή ανακοίνωσή της:
"Η Νομαρχικαή Επιτροπή Φωκίδας της "Δημοκρατικής Αριστεράς" ανακοινώνει ότι στις επαναληπτικές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010, στηρίζει τις υποψηφιότητες του Κλέαρχου Περγαντά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την υποψηφιότητα του Αποστόλη Καραχάλιου για τον Δήμο Δελφών και καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να τους στηρίξει."
Τουλάχιστο αυτοί πλέον δεν κρύβονται σαν τους συνασπιστές, αφού και στον πρώτο πιτόγυρο είχαν στηρίξει επίσημα Καπετζώνη, προσδίδοντας στο συνδιασμό του και την πορτοκαλοροζ απόχρωση, ώστε στο τέλος να φαίνεται λευκός (ανεξάρτητος) ως άλλο νευτώνιο πρίσμα φωτός.
Αυτό που εκπλήσει βέβαια τους πάντες είναι πότε πρόλαβε μεσοβδόμαδα και συστάθηκε Ν.Ε. Φωκίδας Δ.Α. κι έσπευσε να βγάλει και ανακοίνωση στήριξης των πράσινων συνδιασμών.

Συγχαρητήρια και στους δύο, συνεχίστε τον αγώνα. Η ώρα της δικαίωσης έρχεται οσωνούπω. Μέχρι και υπουργείο μπορεί να κληρώσει του χρόνου κάτω στην Αθήνα κι οι κόποι σας δεν θα πάνε χαμένοι. Κάποιος θα σας θυμηθεί κι εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου