Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ο γέρων Παστίτσιος στην ΕΤ3

«Δεν υπάρχει καμμία ανοησία, όσο πρόδηλη κι αν είναι, που να μην μπορεί να εμφυτευτεί μόνιμα στο μυαλό του καθενός, αρκεί να ξεκινήσουμε να εντυπώνουμε πριν τη νεαρή ηλικία των έξι με συνεχή επανάληψη και ύφος βαθειάς κατάνυξης.»
—Arthur Schopenhauer (1788-1860) Γερμανός Φιλόσοφος
 
Διαβάζω σε μια σειρά ακροδεξιών ή απλά θρησκευόμενων μπλογκς: «Ντοκυμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή, το έργο και τις προφητείες του Πάτερ Παΐσιου ετοιμάζει ο δημοσιογράφος και Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΤ3 Γιάννης Φερέτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέτρ  του είδους, κ.Φερέτης με τη δημοσιογραφική έρευνα που έκανε στο Άγιο Όρος, όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια ο Γέρων Παΐσιος, και μέσα από μαρτυρίες άλλων μοναχών, θα κάνει γνωστές στους τηλεθεατές άγνωστες πτυχές από τη ζωή του Γέροντα. Το ντοκιμαντέρ θα μεταδίδεται κάθε μέρα τη Μεγάλη Εβδομάδα»
Δεν ζητώ βέβαια να ματαιωθεί η εκπομπή. Το άρθρο 14 του Συντάγματος απαγορεύει την προληπτική λογοκρισία και πολύ καλά κάνει. Kατ’ εξαίρεση, για τον έντυπο Τύπο, επιτρέπει την κατάσχεση, με παραγγελία του εισαγγελέα, μετά την κυκλoφoρία του, για μια σειρά λόγων μεταξύ των οποίων (νομίζω πολύ κακώς) είναι και η προσβολή της χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας. Φαντάζομαι πως κατ’αναλογίαν αυτή η συνταγματική γενικότητα, θα εφαρμόζεται και στα τηλεοπτικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το άρθρο 15, «Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. O έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. O άμεσος έλεγχος του Κράτους …. έχει ως σκοπό…..». Αναρωτιέμαι αν η προαναγγελλόμενη εκπομπή θα τηρεί τις προϋποθέσεις που θέτει παρακάτω το άρθρο αυτό. Όσοι αντέξουν να την δουν (όταν θα δημοσιευθεί το παρόν η προβολή θα έχει αρχίσει), ας μας το πουν. Νομίζω όμως πως ο βίος του εν λόγω Παϊσιου, προσβάλει βάναυσα τη χριστιανική θρησκεία και η προβολή του δεν συνάδει με τον συνταγματικό σκοπό της «…..ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας».

Οι Αγιορείτες καλόγεροι (που στην πλειοψηφία τους διάγουν βίο αφύσικο, τέτοιο που κανείς σχεδόν γονιός, ούτε και ο πιο θρησκευόμενος, δεν θέλει για το παιδί του), έχουν καταγγελθεί διαχρονικά για μια σειρά σκάνδαλα που ξεκινούν από την εθνική προδοσία, τον αποκρυφισμό, το σκοταδισμό, τη συνεργασία με τυράννους, συνεχίζουν με την παιδεραστία και καταλήγουν στις αρχαιοκαπηλίες, τις οικονομικές καταχρήσεις και την προσβολή των γυναικών με το Άβατο, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό.
Ο πρότερος βιος του Παϊσιου (επαγγελματικό ψευδώνυμο του Αρσένη Εζνεπίδη), όπως παρουσιάζεται, δεν έχει κανένα σημάδι μιας άξιας προσωπικότητας: «ο Αρσένιος τελείωσε το δημοτικό σχολείο και πήρε το απολυτήριο του «με βαθμό οκτώ και διαγωγή εξαίρετο». …Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να υπηρετήσει στο στρατό ο Αρσένιος δούλεψε σαν ξυλουργός. Όταν του παραγγελλόταν να κατασκευάσει κάποιο φέρετρο, ο ίδιος, συμμεριζόμενος την θλίψη της οικογένειας, αλλά και τη φτώχεια της εποχής, δεν ζητούσε χρήματα. Το 1945 ο Αρσένιος κατατάχτηκε στο στρατό και υπηρέτησε σαν ασυρματιστής κατά τον ελληνικό εμφύλιο. Όσο καιρό δεν ήταν ασυρματιστής, ζητούσε να πολεμά στην πρώτη γραμμή, προκειμένου κάποιοι οικογενειάρχες, να μην βλαφτούν. ….. Απολύθηκε από το στρατό το 1949». Παχυλή αγραμματοσύνη λοιπόν, ένας κακός μαθητής του Δημοτικού, ένας εθελοντής της πρώτης γραμμής του αδελφοκτόνου σπαραγμού, στον οποίο μόνος του ζήτησε να συμμετάσχει. Αλλά αυτός ο αγράμματος και άξεστος φανατικός εξελίχθηκε σε μεγάλο  απατεώνα για να προσελκύσει οπαδούς και να ικανοποιήσει τον εγωϊσμό του. Όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι οπαδοί του, δήλωνε προφήτης και μάντευε τα μελλούμενα, σαν το φίλο του Αλή πασά, το Βλάχο Κοσμά Αιτωλό (μέντιουμ), με μια σειρά χρησμών που δείχνουν το βαθύ του μίσος κατά του φίλου και γείτονα τουρκικού λαού, ένα μίσος ασυμβίβαστο με τις ευαγγελικές ιδέες, τόσο διαστροφικό και βαθύ, που έφτανε μέχρι την υποδαύλιση της εχθροπάθειας με μαντέματα πολεμικής σύγκρουσης, χωρίς ποτέ ο Εισαγγελέας να ευαισθητοποιηθεί για να κινηθεί εναντίον ενός ανθρώπου που υπονόμευε την Ειρήνη μεταξύ δυο γειτονικών και συμμάχων λαών και δηλητηρίαζε με μίσος τις καρδιές των ανισόρροπων που έτρεχαν να τον συμβουλευτούν.
Από το ελληνοχριστιανικό “Greek National Pride” (29.1.2011) αντιγράφω ενδεικτικά κάποιες από τις προφητείες του Αρσένη Εζνεπίδη, που δεν ξέρω μέσα σε ποιά μαγική σφαίρα τις είδε για να τις πουλήσει σε ανθρώπους με το μυαλό μιας αγράμματης διαταραγμένης ψυχικά γυναικούλας κάποιου απομακρυσμένου συνοικισμού:
«Πολλές από αυτές τις αποκαλύψεις και προφητείες που προείπε ο Γέροντας Παΐσιος εμπεριέχονται στο βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994»
 - «Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»… σελ. 410
- «Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι» Μάρτιος 1994, σελ. 412
- «Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη» 1992, προς Αξκο της Π.Α., σελ. 413
- «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 417
- Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….» σελ. 418-419 σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά….».

Θεωρώ βαρύ ατόπημα αν η κρατική τηλεόραση, πέρα από τη μεγαλοβδομαδιάτικη προβολή για νιοστή φορά  θρασύτατων ντοκυμαντέρ που εξωραϊζουν το δυσωδέστατο πατριαρχείο των απατεώνων του Αγίου Φωτός, συμβάλει στη διάδοση μεσαιωνικών προκαταλήψεων προερχόμενων από ένα νοσηρό περιβάλλον. Πως συνδέεται το κήρυγμα μίσους του Παϊσιου με αυτό που επίσημα οι Χριστιανοί υποτίθεται πως θεωρούν ως νόημα της Μ.Εβδομάδας; Eίναι δυνατόν από κρατικό κανάλι να γίνεται επίθεση στα δημοκρατικά μας δικαιώματα, στο Σύνταγμα και στην ανεξιθρησκεία με προβολή ενός αισχρού ανθρώπου που μας απειλεί: “Θα έρθει η ώρα που και οι άπιστοι άρχοντες, θα καταλάβουν ότι αν δεν υπάρχει πίστη δεν μπορεί να σταθεί ο κόσμος και θα επιβάλουν κάπου να πιστεύουν, για να κρατούν τον κόσμο. Μετά από χρόνια, μια μέρα αν δεν κάνεις προσευχή, θα σε κλείνουν φυλακή! Θα δίνης λογαριασμό στον άρχοντα αν προσευχήθηκες ή όχι! ..Θα έρθουν τα πράγματα στη θέση τους.»
(Από το βιβλίο του «Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο»). Ο Χριστός βέβαια λέει “Ει τις θέλει οπίσω μου ελθείν”, αλλά ο ανθρωπάκος που οι πιό φανατικοί οπαδοί του τον θέλουν και ιπτάμενο σαν Ιάπωνα μοναχό Σαολίν, έχει φτιάξει δική του αποκρυφιστική θρησκεία, με το μυαλό του θολωμενο από την αφύσικη σεξουαλική στέρηση, η οποία πάντα τιμωρεί αυτούς που (λένε πως) την εφαρμόζουν και την οποία ποιός ξέρει σε ποιές σκολιές ατραπούς προσπαθούσε να την αναπληρώσει ο δύστυχος καλόγερος. Εκτός κι αν ο δημοσιογράφος μας πει πως το βιβλίο αυτό δεν το έγραψε ο αγράμματος αναχωρητής, που μας απειλεί ανήμερα της 21ης Απριλίου με το δικτάτορα “άρχοντα” που θα μας κλείνει στη φυλακή αν δεν προσευχόμαστε (!!!), αλλά του το έγραψαν άλλοι, αυτοί που τον λάνσαραν στην αγορά των θαυμάτων, που είναι και το πιθανότερο.
Μακάρι να βγω ψεύτης και ο δημοσιογράφος στις εκπομπές του να καταγγείλει τον μάντη για αυτήν την καλογερίστικη υποκουλτούρα της καφετζούς, που μολύνει την ατμόσφαιρα με την ασχήμια, με το μίσος και με την απατεωνιά της και που η θέση της είναι στα σκουπίδια, και να διαφωτίσει την κοινή γνώμη. Στο “ellines antepithesi” και σε δεκάδες ακροδεξιά μπλογκς αναπαράγεται το παραλλήρημα του Τειρεσία με το οποίο τροφοδοτείται η νοσηρή φαντασία των ανισόρροπων: “Οταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος δηλαδή οι ρώσοι θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας.”
Πως είναι δυνατόν να προβάλεται από τη δημόσια τηλεόραση ο παρανοϊκός Νοστράδαμος που είπε: “Οι Τούρκοι θα καταστραφούν, θα σβήσουν από το χάρτη;”. Έχετε ξανακούσει τόσο αρρωστημένο δηλητήριο ενάντια σε έναν ολόκληρο λαό, ακόμη και κατά μικρών παιδιών, για τα οποία ο κηφήνας δηλώνει πως “δεν προέκυψαν από την ευλογία του Θεού”. Που το ξέρει αυτό ο ορθόδοξος Τάλιμπαν; Αν η εκπομπή δεν γίνει βήμα καταγγελίας της αρσενικής χαρτορίχτρας τότε το ΕΡΣ (που συνήθως ολιγωρεί επιλεκτικά), ελπίζω (μάταια) πως θα κάνει το καθήκον του. Αυτή η συνένοχη σιωπή πάντως της χρεωκοπημένης μας κοινωνίας, που ανέχεται αυτές τις πρωτόγονες αρχαϊκότητες του Μάγου, είναι τρομακτική. Βάζω στοίχημα πως κανείς βουλευτής της Αριστεράς δεν θα ευαισθητοποιηθεί να αντιδράσει κι όμως τώρα πρόκειται για την κρατική τηλεόραση που την πληρώνουμε και όχι για την “Ελεύθερη Ώρα”, τη “Χρυσή Αυγή” ή το “Στόχο”. Οι καταστροφικοί για την Οικονομία μας υπερεξοπλισμοί συνεχίζονται με τις ευλογίες της φοροκλέφτρας Εκκλησίας, η οποία φροντίζει να σκορπίζει το φυλετικό και θρησκευτικό μίσος που απαιτείται ως υπόστρωμα για να δικαιολογηθούν. Στο μεταξύ διερευνάται ακόμη το “Πόθεν Έσχες” του κ.Άκη των Υποβρυχίων, για τον οποίο χρόνια τα κόμματα έκαναν πως δεν ήξεραν. Η ίδια σιωπή, αυτή η ομερτά, ο ωχαδελφισμός και η αδιαφορία για τα δημόσια αγαθά, που μας έφεραν στο ΔΝΤ, συνεχίζονται.

Υ.Γ.
Update για την κοιμωμένη Αριστερά. Μέχρι να ανατρέψει τον παγκόσμιο καπιταλισμό, ας δει ποιόν προβάλει ανήμερα την 21η Απριλίου η κρατική ΕΤ3:
“ΤΡΙΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ
Ο διάβολος έχει τρία πλοκάμια. Για τους φτωχούς τον κουμμουνισμό, για τους πιστούς τον οικουμενισμό και για τους πλουσίους την μασσωνία. († Μακαρίου Ιερομονάχου, Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι σοφίας και χάριτος, Άγιον Όρος, σελ. 73)”.

Κείμενο από Λασκαράτου εμμονές
Φώτο από Λες Μαλακίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου